Press "Enter" to skip to content

Nepriaznivé počasie komplikuje EURO 2024

Zatiaľ čo u nás sa dnešným dňom naplno rozbehli tropické dni, v západnej Európe opäť znepríjemňujú počasie silné búrky. Deje sa tak na frontálnom rozhraní, pred ktorým k nám prúdi spomínaný tropický vzduch.

Frontálne rozhranie sa nachádza nad Francúzskom a Nemeckom, pričom práve túto oblasť zasiahlo nepriaznivé počasie už v máji. Pred búrkami sú dnes v platnosti až výstrahy 2. stupňa od Estofexu.

Výstraha pred búrkami na utorkový deň a noc
Zdroj: Estofex

Už počas dňa sa vyskytovali silné búrky, ktoré priniesli silný vietor i krupobitie a vo Francúzsku dokonca aj tornádo. Nepriaznivé počasie pretrvá v tejto oblasti aj počas zajtrajšieho dňa.

Čo je však horšie, búrky, lejak a nepriaznivé počasie narušili priebeh futbalového EURO 2024 v Nemecku. Z tohto dôvodu museli byť uzavreté fanúšikovské zóny vo viacerých mestách a počasie ovplyvnilo aj dnešné dva zápasy.

V Dortmunde sa dnes vyskytol silný lejak, ktorý spôsobil komplikácie aj priamo na štadióne. Druhý dnešný zápas sa hrá v Lipsku, ktoré takisto čelí silným búrkam. V okolí mesta sa dokonca vyskytla aj supercela.

Pozrite si zábery z vyčíňania počasia na EURO:

Komentujte ako prvý

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *