Press "Enter" to skip to content

Za frontom sa citeľne ochladilo, na väčšine územia nedosiahneme ani 20°C

V našej oblasti sa naďalej vlní studený front, pričom územie Slovenska sa nachádza už na jeho zadnej strane, v chladnejšom vzduchu.

Ochladenie je už dnes citeľné na západe krajiny, v Bratislave sa teplota bude pohybovať len okolo 15°C a na severozápade túto hodnotu pravdepodobne ani nedosiahneme. Krajný juh a východ Slovenska sa nachádza ešte v o niečo teplejšom vzduchu, no aj tam sa budú dnešné teploty pohybovať len okolo 20°C.

V dnešný a zajtrajší deň bude prevažovať veľká oblačnosť a miestami sa budú vyskytovať aj prehánky. Pocitovú teplotu môže znižovať aj čerstvý severný až severozápadný vietor.

Zaujímavá situácia nastane v noci zo štvrtka na piatok, kedy sa oblačnosť zmenší a teploty pôjdu výraznejšie dole. Na mnohých miestach nočná teplota klesne pod 10°C a na severe môžu teploty klesnúť aj pod 5°C. Prízemné mrazy zatiaľ nehrozia, no situáciu budeme sledovať.

Očakávaná teplota vzduchu v piatok o 5:00 ráno
Zdroj: ALADIN / SHMÚ

Piatkový deň aj víkend by už mal byť slnečnejšie, ale teploty pôjdu hore o niečo pomalšie. Hodnotu letného dňa (25°C) by sme mali dosiahnuť až v sobotu.

Chladné počasie pretrváva v celej Európe, s výnimkou juhovýchodu, kde napríklad Grécko a Turecko atakujú hodnoty 40°C.

Najchladnejšie počasie teda prevláda v západnej Európe, v Alpách sa opäť vyskytlo aj sneženie a vo Francúzsku aj prízemné mrazy.

Komentujte ako prvý

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *