Press "Enter" to skip to content

Prelom mesiacov ovplyvní studený front

Posledný júnový deň priniesol tropické teploty, ktoré sa šplhali až k 36°C. Už počas nočných hodín postúpi do našej oblasti studený front, ktorý by mal ukončiť horúce víkendové počasie.

Front už v týchto chvíľach prináša nebezpečné búrky na Moravu. Tie by postupne mali zasiahnuť aj krajný severozápad a Záhorie.

Podľa predpovedných modelov by však búrky mali preskočiť väčšinu juhozápadného Slovenska. Búrková línia by sa mala postupne obnoviť až pred stredným Slovenskom a tu by búrky mali byť aj intenzívnejšie.

S prechodom frontu bude spojený aj silný nárazový vietor a búrky môžu priniesť aj krupobitie.

Východ Slovenska by mal zostať v teplejšom vzduchu aj počas zajtrajšieho dňa a tu sa zajtra očakávajú ešte intenzívnejšie búrky, pred ktorými je dokonca už teraz vydaná výstraha 2. stupňa od SHMÚ.

Tento front priniesol už počas soboty veľmi nebezpečné búrky do západnej Európy. Búrky priniesli krúpy s priemerom až 10 centimetrov a spôsobovali problémy.

Intenzívne búrky ovplyvnili aj večerný zápas domáceho Nemecka proti Dánsku na EURO 2024. Bolo to už druhýkrát, čo búrky spôsobili problémy na štadióne v Dortmunde.

Komentujte ako prvý

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *